marți, 31 august 2010

Panteon


Romanii au, la ora actuala, trei Zei. Mari si lati. Lati, cam ca si Paduchii Latzi. Pesede, Penele, si Pedele. Fiecare dintre ei cere sacrificii. In bani, in demnitate, chiar si in umanitate. Si fiecare isi are canoanele de adorare. Pesede, de exemplu, pretinde un "Nupedele". Pedele pretinde un "Nupesede". Cel mai smecher e Penele, si tot odata cel mai iute apucator, si iute de picior: pretinde un "Nupedele", care sa contina, voalat, un "Doarpenele".
Si rRomanu' se prosterneaza, isi face cruci, si se roaga la greu. Ptui, doamne-feri, sa nu cumva sa ajunga ca cei ce nu vad maretia celor Trei, vai-doamne, sa nu ajunga "atei". E esential sa ai cui te ruga sa "iti dea", in vremuri de criza, nu? Si e si mai esential sa ai o scuza ca o faci, nu?
PS. Toti acesti trei Zei vor facilita doar aparitia unui al 4-lea, care va dainuii vesnic in mintile rRomanului: Sechele.

Un comentariu:

  1. Suntem obligaţi să îi băgăm tot timpul în seamă pe aceşti nenorociţi - nu are rost să fim eleganţi cu ei - care bagă ţara în groapă. Degeaba o vor boci pe urmă, va fi mult prea târziu. Te pomeneşti că vor veni şi cu lumânări în mâini, tot ei, la priveghiul defunctei Românii...

    RăspundețiȘtergere