joi, 19 august 2010

Maternitatea Ghiulesti


Intentionat am ocolit, pina acum, subiectul Ghiulesti. Nu e nimic de spus, tragedii de gen te lasa fara cuvinte. Mai ales daca ai, la rindul tau copii. Si si mai ales daca copilul tau a trecut prin spitale la varsta foarte mica. Avand o experienta oarecum similara, copilul meu a avut varicela contactata intrauterin, am apucat sa vad cum e sa tremuri pentru el. Si cind aud de situatii de gen, inca si acum, 10 ani dupa, tresar. De aceea, tragedia de la Maternitatea Ghiulesti m-a lasat oarecum mut.
Si, probabil fortat de scandal si opinie publica, Statul s-a apucat sa ancheteze. Foarte haios e ca declaratiile tuturor contrazic ceea ce afirma statul. Stat care incearca sa arunce personalul medical in fata, in gura publicului. Care, in mod sigur, astepta asta. E 'telectuali doctorii, trebe fututi. Scarbos, strigator la cer chiar e faptul ca, desi s-a constatat un montaj improvizat la instalatia de clima, cercetarile pe aceasta directie s-au oprit aici. Pai da, toata lumea ignora unele fapte. Ca de exemplu:
-Climatizarea institutiilor publice a fost facuta pe baze de licitatii "corecte", de catre firme "profesioniste".
-Nu doctorii, nici macar directorii doctori ai spitalului nu raspund de receptii la lucrari de gen, ci doar administratorul.
-De intretinerea a tot ce contine, tehnic vorbind, se ocupa Administratorul.
-O improvizatie de gen nu poate fi facuta fara ajutorul expres al celui care verifica.
-Considerind calitatea lucrarilor din orice spital rRoman, si stiind cine face receptiile, cine a incuviintat activ la efectuarea unei lucrari riscante si improvizate?
-Spitalul tine de Primaria lui Oprescu. Cine face angajarile, atunci, pe administrativ?
-Cine atribuie contractele de gen?
***
Liniste. Silentium stampa, ba chiar silentium totale pe subiect. Orice indreptare a discutiei de gen catre ce am spus mai sus e contrat cu tipicul "da' tot doctorii, tovarase...".
Ancheta se va incheia. Incompetentul care a receptionat lucrarile va scapa cu bine, mai mult, nimeni nu va avea habar de implicarea lui reala in tragedie. Caci daca s-ar sti s-ar pune alte intrebari, destul de incomode pentru unii PSD-isti, cu Pulica-Oprescu in frunte. Iar doctorii vor cadea, inca o data in gura Presedintelui. 'Geaba toti sar pe mos Cseke. Nu e in curtea lui, si chiar, nu are de ce sa isi dea demisia. Adevaratii vinovati din sistem isi rid in pumni si rasufla usurati. Dar 4 copii au murit pentru o nenorocita de spaga luata de un "injiner" PSD. Parerea mea. Si tin la ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu