vineri, 21 mai 2010

De ce...?


Ma tot intreb...de ce? Poate incep sa am o obsesie cu asta, poate nu vad tot tabloul, poate ma depasesc implicatiile problemei. Dar nu pot intelege, nici in ruptul capului, DE CE, in tara asta, cu cit furi mai mult, cu atita ai mai multe sanse sa scapi. DE CE cu cit esti mai incompetent si lepra, ajungi mai sus. DE CE se insista ca Gaina cu Oua de AUR trebuie ucisa...
Vad tot felul de balbe la politicienii de azi. Proiecte, planuri, solutii de criza. Dar nu vad niciunde planuri de-a starpi cauza cheltuielilor. Si mai vad un lucru. Socant, de altfel. Anume graba cu care altii le gasesc justificari "alesilor".
Exista vreo justificare pentru inegalitate in fata legii? Exista vreo justificare pentru furt sau escrocherie? Exista vreo justificare pentru a sacrifica o tara pentru motive meschine de grup? Exista vreo justificare, intr-un stat presupus democratic, pentru impartirea cetatenilor in categorii diferite in fata legii?
***
Oameni buni. Luminati-mi prostia si lipsa de intelegere reala a lucrurilor! Trebuie sa inghitim toate acestea pentru ca Basescu e Dumnezeu? Pentru ca Ponta e Lenin? Pentru ca Antonescu e...Chucky? Chiar considerati corect ce se intampla, cum se pune problema? Sintem niste receptacule ale eternei dezamagiri, niste oi prost pastorite?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu