luni, 8 februarie 2010

"Situatie de necontrolat"


"Situatie de necontrolat". Acesta este titlul afisat de Realitatea TV la acum, luni 8 februarie 2010, ora 09:48. Pare dezastruos, ultimativ si catastrofal. Insa, sa analizam un pic situatia. E viscol. A doua oara in acest an. Ninge, dar nu dezastruos de tare. Si toata Romania e paralizata. Hmmm, oare de ce? In primul rind din cauza unei incompetente si al unui dezinteres exemplar. Nu, sa nu credeti ca ma refer in mod primordial la primarii. Nu. Ma refer in primul rind la Stat. Toate mijloacele de aparare importiva stiuatiilor de gen au fost inlaturate, pomii de pe marginea soselelor au fost taiati, paravane de zapada nu mai exista, iar, unde s-a putut si s-a stiut ca e viscol, pe cit posibil au gindit in cel mai imbecil si iresponsabil mod soselele si autostrazile. Vorbind de orase...da, primariile sint cum sint. Caci intotdeauna castiga licitatiile cel mai scump si mai incapabil ofertant, nu? Ma amuza chiar praful in ochi aruncat de mizeria umana numita Oprescu care crede ca faptul ca el face teatru cu angajatii companiilor care se "ocupa" de dezapezire poate spala mizeria produsa de clica de spagonauti de divizie B prezenti in primarii. Ok. E iarna. Per total, nu a fost nici macar o saptamina vreme cu adevarat rea. A fost frig mai mult de o saptamina. Jegul nu a disparut de la sine in o saptamina. In lumea asta exista tari care au parte de ierni inzecit mai grele decit a noastra, si fac fata. Noi insa, ne intoarcem in secolele trecute, cind oamenii zaceau o iarna, pina dadea firul ierbii, deoarece nu aveau CUM inlatura zapada.
Revenind la drumuri. Ma uitam aseara la televizor, si, ce vad eu acolo? Un badea-Ion, inzapezit cu mortaciunea lui de Dacie, cu anvelope de vara, in mod sigur, si tot la fel de sigur, fara lanturi la el. Bre, nea Caisa, iarna nu tine cont de prostia pensionarilor rRomani. Sau de faptul ca soferii de TIR sint infectati cu sifilis. S-a anuntat Cod Portocaliu. Pe intelesul tuturor. Ce e asa de greu de inteles? Faptul ca iarna se cam kaka pe toanele romanilor? Ma indoiesc ca macar 5% din cei prinsi de viscol pe sosele aveau motive reale de-a se afla acolo. rRomane, in fata naturii, prostia ta nu...are nici o sansa. Stiu o viata ai trait cu ideea ca prostia ta doboara tot, si de platit platesc intotdeauna altii. Teapa, puiule! Iarna nu plateste daune la prosti!
Chiar ma uitam la situatia din Calarasi. Acolo e tot ca in palma. Nu tu un pom, nu tu un gard. Domnilor edili de la Calarasi. Eu stiu ca iarna e o data pe an. Poate ca voi credeti ca traiti la tropice, si cind ninge, sigur vine glaciatiunea. Insa, va asigura o tara intreaga, nu e asa. Eu, daca as locui acolo, mi-ar fi si jena sa spun cine e edil.
***
Dincolo e dezastrul hibernal anual. Si toate stirile apocaliptice de la televiziuni si portaluri. As fi foarte curios ce porcarii legislative vor aproba vel-alesii nostrii, in aceste momente in care stiu precis ca atentia presei, si, implicit, a publicului, e distrasa de zapada. Sint curios ce exceptii de la taxe si facilitati temporare vor inventa, cu acest scurt prilej. Insa, chiar daca vom afla, va fi prea tarziu, caci porcaria va fi de mult savarsita. Chiar as fi curios cit la suta din problema iernii e intretinuta artificial, pentru abaterea atentiei. Boc&Co. cred ca la ora asta canta imnuri de multumire iernii si prostiei romanilor.
***
Intr-un cuvint: tara lu' kkt!

Un comentariu: