sâmbătă, 5 decembrie 2009

Ultimul Pas


Mai sint 24 de ore pina vom incepe sa ne alegem presedintele pentru urmatorii 5 ani. Intr-un fel, alegem chiar directia politica a acestei tari, nu doar paiata care zbiara din varful dealului. Si e bine sa fim un pic atenti la ceea ce alegem. O Europa intreaga, din care contrar simpatiilor unora facem totusi parte, e orientata spre libertate si democratie. Noi perseveram intr-o falsa democratie, in sensul ca da, boborul nostru doreste cu tot dinadinsul sa fie condus arbitrar, autoritar, injust si prioritar. Nu credeti ca ar fi momentul sa ne scuturam de toate acestea?
***
Haideti sa ne uitam un pic ce a insemnat comunismul la noi in tara.
La inceputuri, ca si acum de altfel, si ca intotdeauna, au sacrificat orice doar pentru o dorinta psihotica de-a spune ei gata cind e gata. NU a contat cui trebuie sa ne vinda, nici atunci, si nici acum. NU a contat ce trebuie sa induram noi ca ei sa isi realizeze ambitiile bolnave, nici atunci si nici acum. 45 de ani am fost umiliti de tot soiul de tovarasi si tovarase, de tot soiul de vamesi, sefi de sala, securisti, melitieni sau secretarei de partid. Se pare ca a intrat asa de adinc in creierul bolnav al rRomanului, incit in 1989, i-am inlocuit cu activisti marunti, bisnitari, chelneri, hoti si altii de gen. Din pacate pentru ei, numarul celor dependenti de a fi fututi de altii a scazut, prin moarte. Cei convinsi de asta sint tot cei ce erau asa si in '90, la Avintul Neanelului. Atita doar ca a mai strins dumnezeu din ei, si, daca exista o justitie divina, acum platesc facturile kkturilor din viata. Insa a aparut o noua clasa de ciuhabeti. Generatia Pro. Buna de mai nimic, asteptind totul pe tava, gratuit. La ei a prins grozav dogma celor ce platesc voturi cu paturi si mizerie. Se pare ca aceasta generatia a preferat pina si mizeria muncii. Dar poate ar fi cazul sa se trezeasca...
Cum va place sa vi se interzica aproape complet dreptul la sansa pe baza de partid, din nou?
Cum va place sa vi se interzica dreptul al o educatie de performanta deoarece e rezervata beizadelelor?
Cum va place sa vi se refuze dreptul la o medicatie adecvata pe motiv de lipsa de sansa in a o plati?
Cum va place sa locuiti o viata in chirie pe baza de lipsa de sansa in a economisi destul cit sa va asezati la casa voastra?
Cum va place sa va uitati mereu in gura "alesilor" deoarece retributia nu va permite un trai decent?
Te poti rani destul de usor si de nasol alaturind steaua, secera si ciocanul vietii tale!
***



Doriti sa ne reintoarcem aici? Doriti inca o seama de ani pe un intuneric rosu? In mizerie, promiscuitate, lipsa de sansa si justitie? Prefer sa cred ca NU!




O Europa Unita ne asteapta sa ne ocupam locul firesc. NU mai lasati sa alunecam inspre Asia! NU mai lasati sa fim terfeliti de gunoaie! NU mai lasati sa fim abuzati de incapabili! NU mai tolerati filtrul rosu aplicat vietilor voastre! rRomane, desteapta-te odata, in mortii-matii!

Un comentariu:

  1. Nu at fi rau sa le fi tradus si ce este scris in limba rusa. Unii ar fi inteles despre ce vorbim.

    RăspundețiȘtergere