joi, 3 decembrie 2009

La piovra del mare


Joia Mare. Azi mare doar datorita incaierarii finale.
Sorb din cafea in timp ce imi arunc privirea pe presa locala. Vreau sa incep o zi de munca in forma, linistita. Vreau. Dar nu se poate. O simpla deschidere a unei pagini reuseste sa te enerveze, sa-ti ridice tensiunea si asa subrezita. Azi:
"Primaria orasului Constanta a pompat in buzunarele clientelei PSD peste 44o miliarde de lei, bani publici, numai in 2009" (Cuget Liber)
Si rememorez ceea ce toti stim de atata vreme. Dar degeaba stim si nu facem nimic cand avem ocazia. Pesemne sunt mai multi cei carora nu le pasa. Le este suficient un pui, o sticla de ulei, un kil de zahar, un kil de orez, un kil de faina. Destul pentru un vot.
Asadar. Banii contribuabilului fraier se duc la matzelaria de rubedenii si cumetrii ale boss-edilului. Contractele de licitatie sunt oferite firmelor lui, ale capuselor surori de sange sau ale altor psd-isti fruntasi, care au: televiziunea si presa, intretinerea "mobilierului urban", intretinerea spatiului verde si a instalatiilor electrice, constructiile, produsele alimentare (cele care merg la pensionari... cele 5 mai sus mentionate), material de uz scolar, cafea si ceai (pentru cluburile votantilor disciplinati )etc etc
Asta e la piovra pesedista. S-a intins zi de zi. Incet. Sistematic. Acum incaleca un judet intreg. Vrei sa scapi, dar iti dai seama cat de greu e, dupa ce s-a lipit cu tentaculele-i baloase de gatul contribuabilului care se zbate in saracie si traieste de azi pe maine. Este vina lui, pentru ca i-a permis sa se dezvolte. Ar fi putut schimba situatia cu un vot. Acum este tarziu. Dar nu prea tarziu.
Bossul sta linistit. Soarbe din trabuc, relaxat, dispretuitor, adulmecand mirosul sangelui si al banilor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu