luni, 14 decembrie 2009

Luni dimineata, presa online, cafea, si afara vreme rea...

Incepe o noua saptamina. Cu o zi a clarificarilor. Cu un pic de noroc ne scapam de acest talmes-balmes al acestor alegeri, cel putin din punct de vedere al legilor tarii.
Ca de obicei, o data cu prima cafea a venit si momentul parcurgerii a diverse stiri/barfe/supozitii rRomanesti.
Gindul:
"Nu vreau să-mi închipui ce se întâmplă cu apucăturile autoritariste ale domnului Băsescu, ce se va întâmpla cu clanul din jurul său, care acuma se va simţi, practic, într-o formă de impunitate, cu aceiaşi oameni care au demonstrat deja şi au reputaţie publică mai mult decât îndoielnică, ne putem trezi peste cinci ani de zile că o să o folosească pe Elena Băsescu ca viitor preşedinte al României, şi cu maşinăria asta infernală de bani de folosirea instituţiilor statului şi de presiune, şi de fraudarea alegerilor ne putem trezi că în România alegerile sunt golite de conţinut”, spune Gionel.
Mai, baiatule. Inteleg ca ti-ar conveni un tur 3 de alegeri. Inteleg ca ti-ar conveni orice ar mai impinge situatia, poate-poate ai noroc. Dar iti spun eu. NU ai noroc. Sec. Fii bucuros daca, de fapt, in ciuda a ceea ce ati fraudat voi, ai, de fapt un 47% real. Ar insemna ca ati reusit totusi sa vrajiti, din nou, 47 de procente din votanti, ceea ce pentru voi ca partid, nu e rau, dar pentru noi, ca si tara, e trist.
Realitatea:
"Noi credem că până la urmă raţiunea va învinge. Discutăm de partide responsabile care ştiu care e situaţia actuală a României. Suntem conştienţi că e nevoie de o ieşire onorabilă din situaţia în care se află domnul Crin Antonescu, care după turul I l-a susţinut puternic pe domnul Geoană, mai puternic decât unii lideri PSD. Este o anumită dificultate din acest punct de vedere. Dacă ei vor dori, orice discuţie este posibilă mai puţin funcţia de premier pentru PNL. De garanţii în relaţia cu PNL are nevoie de PD-L. Nu noi i-am scos de la guvernare în ziua de Florii, ci ei ne-au scos de la guvernare. Eu eram la Satu Mare la soacră-mea de Floriile catolice. Dar trebuie să privim spre viitor", a declarat secretarul general al PD-L, Vasile Blaga.
Deci, Crinutz s-a lins pe bot. Imi place insa, ca, asemenea multor exemple inaintea lui, si-ar..."asuma" functia de premier. Minunat. Insa ce se intimpla daca, conform traditiei, va face rahatu' praf, ca toti "asumatorii" dinaintea lui, DUPA ce va amortiza pentru partid pierderile financiare provocate de pierderea alegerilor? Va fi aspru certat si trimis inapoi pe banca lui, la un trai bun, in parlament? Domnule Antonescu, trebuie sa va adresez un "nu, multumesc". Foarte hotarit.
Romania Libera:
"Biroul electoral central a finalizat ieri renumararea si re-examinarea voturilor nule din tara, descoperindu-se un numar mare
de voturi valabile. Astazi, BEC va lua in analiza voturile nule din strainatate, deoarece acestea au ajuns cu intarziere la sediul Biroului. Pana la inchiderea editiei, potrivit rezultatului din 30 de judete, aproape 2.000 de voturi au fost recuperate, dintre care peste 1.169 pentru
Traian Basescu si 968 pentru Mircea Geoana. In mai toate judetele, voturile recuperate sunt in favoarea lui Basescu. In Timis, scorul este de 62 la 28 pentru Basescu, in Constanta, de 67 la 35, tot pentru Basescu, aceeasi situatie inregistrandu-se si in judetele Brasov, Mures, Bihor, Cluj si Suceava, doar in Dolj si Iasi Geoana fiind pe primul loc, la o diferenta de cateva voturi. In asemenea conditii, diferenta dintre cei doi candidati s-a marit cu peste 200 de voturi, rezultatul final al alegerilor neschimband ierarhia scrutinului"
PSD se pare insa ca doreste analize grafologice a fiecarei declaratii pe proprie raspundere in parte, si alte bilbe. Incep sa am impresia ca singurul mod de realizare al unui consens la aceste alegeri ar fi cam asa:
"Traian Basescu- 53%. Mircea Geoana-47%. Cu toate acestea, d-l Geoana a castigat alegerile, deoarece asa vrea el. Si echipa PSD. Tara nu-i poate lasa la nevoie, sa dea cu subsemnatul pentru banii cheltuiti aiurea in aceste alegeri, deci, indiferent daca au pierdut, ei trebuie sa amortizeze cheltuiala." Repet faza cu buletinul de vot cu un singur candidat, stampilat a priori. MIRCEA GEOANA. Si cred ca si asa ar fi contestat alegerile.
***
Tara, oamenii astia te duc de ripa.
Si tu stai si te uiti la ei ca proasta-n p***.
Stiu, ai o scuza, e luni dimineata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu