marți, 15 decembrie 2009

CE VREAU DE LA TRAIAN BASESCU ACUM

Am terminat cu Geoana. In sfarsit. Ca el alege sa ramana prost in continuare, treaba lui! Crin Antonescu, marele tradator din acest an este la gara... Il debarca penelistii intr-o mare viteza. Daca nu, inseamna ca nu am stiut niciodata ce inseamna sa fii liberal...

Felicitari noua. Va felicit pe toti. Acum, carcotas cum ma stiti, am o veste buna si una rea. Vestea buna este ca am invins pentru prima data o masinarie infernala: PSD. Vestea rea este ca nu ne putem opri aici si sa ne ducem la culcare. Mai avem de munca. Tot ceea ce nu am facut in ultimii douazeci de ani trebuie facut. Nu e greu. Se poate. Intai de toate trebuie sa avem vointa. Apoi trebuie sa perseveram.

Daca am invatat ceva in aceste zile este ca nimeni nu ne va da niciodata nimic gratuit. Si am mai invatat ca daca vrem ceva anume trebuie sa o cerem clar, raspicat si fara oprire. Pentru Presedintele Traian Basescu avem cuvinte de felicitare. Deocamdata. Noi l-am sprijinit. Intr-o lupta care nu a fost deloc placuta. Si nici dreapta.Noi am ajutat. Acum Traian Basescu ne este dator fiecaruia in parte. Chiar si acelora care nu l-au votat.

Iata ce vreau eu de la Presedintele Traian Basescu in urmatorul an de zile:

1. Dizolvarea actualului Parlament, fara a fi afectata si mai puternic Romania.
2. Instalarea unui Parlament Unicameral, conform referendumului de la 22 noiembrie.
3. Adoptarea de urgenta a Legii Lustratiei si impunerea ei imediata chiar si retroactiv.
4. Reinceperea urmarii penale si punerea sub acuzatie a tuturor acelora care au instigat si au avut legatura cu moartea amii de oameni, inclusiv cu moartea lui Ceausescu, pentru repararea istoriei.
5. Reducerea fiscalitatii si relaxarea politicilor fata de firmele mici si mijlocii.
6. Calibrarea fortei de munca din cadrul institutiilor bugetare in asa fel incat cetateanul sa fie stapan absolut si nu functionarul.
7. Reducerea importantei Jandarmeriei, precum si introducerea in codul penal a unor pedepse exemplare pentru favorizarea infractorului pentru cei care reprezinta forta coercitiva a statului.
8. Legi pentru o mai buna protejare a politistului roman in fata criminalitatii de orice fel indeosebi fata de infractiunile economice si crima organizata.
9. Inceperea reformelor in sistemul juridic.
10. Redarea demnitatii armatei romane prin inzestrare si acordarea de facilitati pentru militari.

Deocamdata atat imi doresc eu pentru primul an. Poate ca ultimele doua par ciudate. Sa nu vi se para. Am sesizat ca in toate tarile civilizate exista un numitor comun: respectul fata de lege si modul in care este ea impusa. NIMENI nu trebuie sa fie deasupra legii. Pentru aceasta politistul de exemplu, trebuie sa nu aibe nici o teama cand l-a prins pe Vantu ca goneste cu 200 la ora prin Bucuresti. Iar jandarmilor li se spune pentru motivare ca ei sunt bravii urmasi ai Securitatii... Da, da ati ghicit... despre Securitatea lui Ceausescu este vorba...

Asta astept eu. Asta mi-ar place sa se intample. Repet: in primul an nu in cinci. Fara scuze gen: "nu am stiut" sau nu s-a putut". Ca nu le mai inghitim. Poate ca altii asteapta alte lucruri. Dar sunt convins ca multe lucruri pe care le dorim ne sunt comune tuturor. Le sistematizam si le cerem. In continuu. Fara oprire. Pentru ca asa si numai asa vom pune presiune pe capul celor care ne guverneaza. Avem acest drept.

NOI I-AM ALES PE EI. NU EI PE NOI!

2 comentarii:

 1. 1. Nu se poate. Crezi ca avem nevoie de alta campanie electorala?
  2. Imposibil. Poate in 2012 dupa modificarea Constitutiei.
  3. Imposibil. Cine sa o adopte? Comunistii?
  4. De acord
  5. De acord. Depinde insa de transele de la FMI, daca vin ori nu
  6. Da
  7. Da
  8. Da
  9. Da
  10. Imposibil. De unde bani pe praful asta?

  In pozitia 6, 7, 8, 9 nu se poate face imediat nimic. In 2-3 legislaturi, da, daca exista vointa politica.
  Daca iti doresti in primul an, e reteta sigua de a fi iar dezamagit.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ei, uite că a şi început să-ţi îndeplinească dorinţele. Deocamdată ţi-a dăruit un nou guvern, boc-boc. Sper să-ţi placă şi ţie aşa cum îi place lui.

  RăspundețiȘtergere