vineri, 20 noiembrie 2009

Tupeu...


"Angajaţii din administraţia publică vor declanşa acţiunile de protest, începând cu luna ianuarie 2010 dacă noul guvern va continua politica de diminuare a veniturilor salariale şi dacă vor avea loc disponibilizări în 2010, au decis reprezentanţii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.
"Urmare a deciziilor guvernamentale privind reducerea cheltuielilor de personal, cu efecte negative atât asupra autorităţii de stat, în diferitele domenii de activitate, cât şi asupra diminuării puterii de cumpărare a angajaţilor din Administraţia Publică, Consiliul Naţional SNFP a hotărât declanşarea acţiunilor de protest la nivelul ramurii Administraţie Publică, începând cu
luna ianuarie 2010, în condiţiile în care vor avea loc disponibilizări în Administraţia Publică, domeniu atât de afectat de lipsa de personal şi se va continua aceeaşi politică de diminuare a veniturilor salariale", se arată într-un transmis de Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP)."
Sursa, Realitatea.
***
Deci, asta e un tupeu aproape pe masura clasei politice romane. Din ce ca in ultimii douazeci de ani acestei categorii de angajati i s-au facut cadouri peste cadouri, in sensul inventarii de catre ministerele de resort a hartii peste hartii pentru a justifica numarul de rude si beizadele angajate, acum mai si au tupeul sa faca scandal.
In orice institutie de resort intri, dai de scirba, dispret si sictir. Ar trebui sa le platim incompetenta, lipsa de bun simt, lacomia si, pur si simplu... originea sociala? Tipul asta de institutii e cum era pe vremuri armata rRomana. Avea mai multi generali decit soldati. Nu mai vorbim de salarii si drepturi.
Sint satul sa ma priveasca de sus "doamna" de la ghiseu. Are o clasa mai mult ca CFR-ul, e analfabeta, vorbeste ingalat, e obraznica si nesimtita.
Sint satul sa ma ia la sictir "domnul" de la birou, absolvent glorios al unui liceu la seral, cu vorba de sef de post si apucaturi de carutas.
Nu ma foarte intereseaza rudele cui sint. Nu ma foarte intereseaza copiii cui sint. Nu ma intereseaza cui face felatii categoria de blonde angajata in posturi de gen. Sint mult prea multi. Ca si tintarii. Dar pentru aia exista spray-uri.
Si e complet gresita ideea ca si categoria asta de oameni "trebuie sa traiasca". Ok. Trebuie. Dar nu din banii nostri, nu pe nervii nostri. Si asta e o sita care trebuie ceruta.
***
Daca eu as conduce tara asta, as elabora un sistem cu mult mai putine hirtoage, si la gara cu ei, frate. Cu banii ramasi as mai construi o romanie rapid de tot.
"... începând cu luna ianuarie 2010 dacă noul guvern va continua politica de diminuare a veniturilor salariale şi dacă vor avea loc disponibilizări în 2010". Ce o sa faceti, o sa plingeti isteric, o sa va dati cu kururile late de pamint, si daca nu tine, va luati jucariile si plecati acasa sa ne spuneti la mama? De fapt, la Bunicuta? Ca Ilici Bergovici si ai lui v-au urcat ca pe paduchi in circa noastra! "Bunicutoooo, ajtia nu mai vrea sa ne deieeeeee...". Snif-Snif...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu