marți, 10 noiembrie 2009

To Share

Parlamentul European le da posibilitatea statelor membre sa deconecteze utilizatorii de la internet fara hotarare judecatoreasca daca acestia sunt suspectati ca descarca fisiere ilegal.
Membrii Parlamentului European au reusit pana acum sa voteze de doua ori. Amendamentul 138, conform caruia deconectarea utilizatorilor de la internet se poate face doar in baza unei hotarari judecatoresti. Parea ca nu mai poate fi cale de intoarcere, ca drepturile utilizatorilor sunt cele care primeaza intotdeauna, dupa ce in luna mai a acestui an europarlamentarii si-au reafirmat dorinta ca lucrurile sa fie extrem de bine cantarite inainte de a lasa un cetatean european fara posibilitatea de a se informa de pe internet.
Amendamentul 138, adoptat de Parlament prin votul in plen de pe 24 septembrie 2008, prevedea ca "nu poate fi impusa nici o restrictie privind drepturile si libertatile fundamentale ale utilizatorilor finali in lipsa unei decizii prealabile din partea autoritatilor judiciare, in special in conformitate cu Articolul 11 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene in ceea ce
priveste libertatea de exprimare si de informare, cu exceptia situatiilor in care este amenintata securitatea publica, situatii in care decizia poate fi ulterioara".
Sursa: Romania Libera.
***
Interesanta faza.
Sa vedeti voi ce amenzi fulminante vor pune ai nostri pe asta. Daca ma gindesc bine, in clipa asta probabil chefuie deja cu gindul la spagi.
Europa, Europa, dar eu tot nu inteleg faza.
Adica nu pot oferi la share ceva din calculatorul MEU?
Asta e o decizie luata doar pentru ca mastodontul industriei muzicale si cinematografice sa nu investeasca in protejarea a ceea ce vind.
Nu, nu e corect sa nu platesti muzica sau filmele pe care le vezi.
Insa tot la fel de incorect este sa ti se spuna ce AI voie sa imparti cu altii.
Sau sa fi decuplat de la net pentru asta.
Acusi pina si petrecerile se vor face cu muzica la casti, de frica sa nu vina cineva sa te amendeze ca ai pus un CD sa cinte in public, fara sa platesti cine stie ce super-taxa.
Daca nu doresti sa iti fie furata masina, in primul rind o incui.
Nu inciti statele europene sa creeze servicii si agentii din banii contribuabililor ca sa iti faca treaba.
Desigur, se va obiecta ca impozitele si taxele obtinute de pe urma vanzarilor... blabla.
Personal nu cred asta.
Nu ai bani, nu mai cumperi.
Nu mai asculti.
Nu mai vizionezi.
Vanzarile scad.
Impozitele date scad.
Insa agentia ramine.
Voi ati vazut vreo agentie de gen inchisa pina acum?
***
Cine plateste?
Tot noi.
***
Cine profita?
Firmele si angajatii statului.
***
Cine pierde?
Noi.
Si sintem prea blegi sa intelegem.
Statul.
El insa nu poate sa inteleaga.
E doar un instrument.
Nu gindeste.

2 comentarii:

  1. Daca citesc bine eu, este vorba de fisiere descarcate ILEGAL. Adica fara plata drepturilor de autor.

    E corect. Dar nu ne place. Nici tie si nici mie. Dar pentru ca incerc sa traiesc din muzica stiu ca e corect. Daac nu ar exista plata drepturilor de autor s-ar stinge si motoarele creatiei, unul cate unul.

    Pentru mine ca muzicant recunosaterea tre sa fie de doua feluri: in aplauze si in bani. Una fara alta nu merg. Nu sunt pictor ca sa stiu ca voi fi aplaudat dupa moarte. Si am dreptul sa traiesc daca am creat ceva ce place.

    E furt atunci cand fur din munca ta. De ce nu ar fi daca ar fura si altii din a mea?

    RăspundețiȘtergere