joi, 26 noiembrie 2009

Sanatate! Si virtute! Caci tot noi vom bea si f***!

22 de milioane de rRomani.
Impresionant numar de oite.
Insa, din care doar 4,5 milioane lucreaza oficial.
Deci, fiecare platitor de taxe are 4 lipitori pe el.
Deci, fiecare platitor plateste de 5 ori taxele corecte, social.
O data pentru el, de patru ori pentru altii.
***
Din taxele statului rRoman, o halca de 10,7 la suta de fiecare cap de vita merge la sanatate.
1359 Ron salariu mediu. Deci cca. 136 Ron de fiecare furajat.
Ori 4,5 milioane de oite.
Calculat in Oiro, ies grosso-modo 144 de milioane. 1,728 miliarde Oiro pe an. Aprox.
Bani care merg undeva.
Se pare ca degeaba.
***
O sa dau un exemplu tampit...
Medicamentele compensate sint platite de stat la ... 210 zile. Huh! Whatthefuck? Adica se ruleaza, se folosesc la infinit banii luati de la oameni si nu se plateste mai nimic, si doar cu scandal? Sa zicem ca 20% din suma merge pe cheltuieli de gen. Sa zicem o suma rotunda de 30 de milioane de Oiro. Nu am cum sti. Presupun doar. Si, ca un om prost si semidoct care sint, sau este, calculez asa: 7 luni ori 6% (incerc sa iau o medie) pe luna = o dobinda de 12,6 milioane de Oiro. Bani care merg... unde? In campanii electorale, in salariile alesilor, UNDE?!?
Notati va rog ca aceste calcule sint facute simplu, dupa ureche, de catre un amarit de necunoscator care isi pune intrebari tampite...
Nu mai vorbesc de faptul ca oricum sint semi-aiurea dati banii, caci, oricum, o data intrat la boala, de la doctori nu vezi decit nepasare si dispret pina nu dai tipicul Plic. Pina si o nenorocita de asistenta te priveste ca pe un gunoi. Daaaa, se va spune, e o meserie greaaaa. DA, este. Si e o meserie pentru oameni DEDICATI meseriei lor. Majoritatea clotelor insa au ales aceasta meserie deoarece stiau ca ies bani negri. Daca nu ti-a placut, de ce puii mei nu te-ai facut... casnica?
Anyway. Banii aceia ii ia STATUL, in prima faza. Si niciodata, dar NICIODATA nu se spune ce BENEFICII se obtin din rulajul lor.
Cred ca au un Iosefini, ceva, angajat pe linga curtea guvernului. In mod magic, procente importante din TOATE taxele, dispar.
***
rRomani, fiti buni cetateni! Platiti-va taxele.
Veti primi ceva in schimb.
Generos si mare!
Incepe cu litera "M" si are patru litere de tot!
Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu