sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Ne faceam. Ca nu vedeam. Punct.


"Economia României iese din criză... singură. Anul acesta ar putea fi mai bun decât se aşteptau analiştii, iar în 2010 creşterea produsului intern brut ar putea fi dublă faţă de cea estimată. Şi asta chiar şi în condiţiile în care la NOI în ţară, oficial, nimeni nu luptă cu criza.

Un sondaj recent realizat de Deloitte arată că 89% din români consideră că Guvernul nu a luat măsurile potivite pentru a combate criza.

Cu toată resemnarea statului în faţa crizei, cifrele oficiale arată o îmbunătăţire surprinzătoare a activităţii economice în lunile iulie, august şi septembrie, când Produsul Intern Brut a scăzut cu numai 0,7%

Scăderea economică din 2009 va fi mai mică decât se estimase.

"Ar trebui ca PIB-ul să se contracte doar cu 7% faţă de ce aveam anterior ca prognoză 7,7%", a declarat Cătălina Molnar, economist şef bancă."

sursa: Realitatea.net

***

Imi place ideea. Atita doar caci cam pute. Stim precis ca guvernul rRoman nu a facut nimic contra crizei. E si normal. Oricum nu ar fi avut habar cum. Pentru asta trebuie profesionisti, nu politicieni. Cam stim ca de fapt continuarea "crizei" devine incet-incet doar un prilej de-a taia din drepturi salariale, si cam atit. In relatia patronat-angajati. Si un prilej foarte bun pentru o anume parte a patronatului de-a nu plati facturi decit cu o intarziere nerusinata, beneficiind de dobinzi la bani care ar fi trebuit sa-i dea. Deci, per ansamblu, reduceri de costuri prin blocarea altora.

Vin sarbatorile. Deci ne apropiem de o perioada in care s-ar cam dori ca romanul de rind sa cheltuie. Insa cit e trimbitata "criza", nu-s sanse. Caci oii ii e frica ca ramine cheala, si se duc banii de votca. Asa ca dam tare pe ideea ca criza a murit. Oaia se linisteste, si, in prostia ei, sparge si ultimii bani, in ideea ca la anul, cind va fi relansare, va pune iar la ciorapel.

Interesant ar fi de stiut motivul pentru care nu se vrea a se intelege un lucru simplu. "NU AI CUMPARATORI, NU AI VANZARI". De fapt se intelege, insa patronatul roman, cu total dispret fata de consecinte, in diletantismul sau economic, a permis unor smecheri sa intervina. Adica bancilor. Fara sa inteleaga ca o data luat un credit, romanul cumpara O SINGURA DATA. Dupa aceea, toti banii merg la banci. Banci care au luat caimacul, au zis mersi, si nu s-au mai implicat. Legal, au strins tot si au fugit. Deoarece. Bancile e profi, bah! Nu subingineri sau chelneri ajunsi moguli! Sau sefi de post ajunsi ministri de Finante! Si stie, bah, stie! E bazate!

Ma amuz la ideea ca in cazul in care patronatul roman nu va umbla la salarii, in maxim 6 luni romanul nu va mai avea cu ce plati ratele la case, si alte-alea contractate pe credit. De altfel, de le-ar pasa lor de consecinte? Si ce va urma? O executie silita in masa? As vrea sa vad si eu politicianul roman care va permite asta...

***

In continuare, sufar de o scarba majora legata de tara asta.

Inca o data, se incearca a se prezenta o cioara usor vopsita pe la dos, calare pe acest par putred numit rRomania.... Ciudat e ca am senzatia ca va tine figura!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu