joi, 19 noiembrie 2009

Homo Miticus Vulgaris

Obositor esti mai tata mai... Bipedul care pune coada la pruna! Am tot tacut pana acum in virtutea bunului simt. Eu am renuntat la mosteniri si averi numai ca sa imi pot urma inima. Asta nu e o rusine. As indrazni sa afirm ca e o dovada de curaj, chiar daca tu vei spune ca este o prostie...

Nu mai pot rabda. Nu mai tac. Pentru ca esti Canuta. Om sucit. Miorita. Nici iarba nu-ti place, nici alt loc de pasunat nu stii, ca sa ni-l poti indica, da` nici gura nu-ti tace. Mitica a lui Caragiale. Homo Vulgaris. Tu esti. Da. TU!!!

Transformi orice ideal in derizoriu. Numai tu vezi asemanarea dintre gunoi si margaritare... Ai potrivit nuca in perete dupa ce ai analizat lucrurile, intelegand exact ce intelege broasca atunci cand se uita la sudura cu plasma... Astea-s conexiunile tale sinaptice! Daca zic ideal, tu gandesti manea. Daca zic exista tu zici "da` de unde..." Ai transformat nihilismul in religia ta personala si acum te bucuri ca prostu` de unul singur in ea. Idealul tau e... NU!

Realizez acum, dupa patruzeci si unu de ani de existenta, ca nu m-a obosit atat lupta cu cei care ar trebui sa ne fie inamici comuni cat m-a obosit lupta cu cei ca tine... Desi esti in aceeasi situatie cu cei multi dintre noi, unde nu te evidentiaza nimic, stai pe margine si chibitezi, ca o baba zaluda... Acolo esti in siguranta. Nu am sa inteleg niciodata genul. Un butoi de tabla gol... Doar spoiala si nimic mai mult...

Nici macar spoiala nu e de factura personala ci e de imprumut. Imitand pe unul sau pe altul., invatand mecanic randurile altora fara sa intelegi daca e bine sau rau, vrei cu orice chip sa pari ceea ce nu esti... Mai apoi citezi pompos lectura... Fara idealuri, fara scopuri mari, tu insuti te faci mic atunci cand ai putea sa fii mare. Uneori mi-e mila de tine. De cele mai multe ori imi vine sa te pocnesc. Dar asta ar insemna sa accept provocarea murdariilor tale. Sufletul tau se zbate mic si chircit undeva in tine, lihnit de foame, pentru ca hrana ce ii dai este nepotrivita...

Ce vrei tu de fapt? Ce marete si iesite din comun realizari ai tu, care, lipsit de bunul simt comun si onestitate, ii poti lua peste picior pe cei care au facut ceva fara nici o remuscare? Inteleg ca te framanta pana si faptul ca eu exist... Asta deja tine de patologie fiindca nu ma consider un om important. Si nu sunt magulit ca tu crezi asta. Esti o sugtiva energetica. Element perturbator. Nu ti-a spus nimeni pana acum ca te comporti ca o lichea ordinara?!!

3 comentarii:

  1. Ti-am raspuns la cealalta postare. As aprecia daca ai fi decent si ai opri disputa asta absurda care nu aduce nimic pozitiv. Nici pentru noi doi si cu atat mai mult pentru oamenii astia.
    Ce bine ar fi daca ai invata sa nu mai fii atat de vehement. Si fara atacuri personale. Stii ca nu esti cu nimic mai bun decat mine. Hai sa o lasam asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi ca am pus aceeasi postare si pe blogul meu personal... In caz ca iti mai vin idei...

    Voi fi vehement mereu dupa ce orice alta incercare amiabila de ajunge la un numitor comun a fost epuizata. Nesimtitrea unora se bazeaza exact pe bunul simt al celorlati. Nu am nimic personal cu tine.

    Nu am pornit niciodata nimic. Stii ca este asa. Doar ca am dat de model de bun simt asa cum il vad eu. Cum mi-au fost mie respectate toate drepturile alea de care vorbesti tu cand e pe spinarea ta nuiaua se vede...

    Nu prea e bine sa gusti propriul tau medicament nu-i asa? E bine ca oamenii sa stie ca se pot trezi cu realitatea cruda fata in fata intr-o zi nu crezi?

    Tot ce iti cer este sa nu mai fi nihilist asa din inertie si de dragul de a fi miez. In rest numai bine.

    Peace my brother.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma tem ca cu asta, gata. Nu mai accept subiecte sau comentari pe aceasta tema. Punct. As fi preferat sa nu fie necesar sa fiu vehement.

    RăspundețiȘtergere