luni, 9 noiembrie 2009

Dictatura prostilor sau democratie? (sofism)



Gripa porcina tinde deja sa devina un subiect expirat. Concluziile de mai jos sunt personale.


Si eu cred ca:

1. Virusul AH1N1 a fost obtinut in laborator. Cu intentia de a fi raspandit. In scopuri comerciale. In virtutea principiului cibernetic: creem un virus sufiecient de amenintator pentru computeru` de acasa ca sa vindem antivirusul. Asa se explica si viteza cu care a aparut vaccinul direct in farmacii in toata lumea. Numai la cata logistica incape, daca stau si gandesc, mi se zbarleste parul...

2. Stratagema nu a reusit. Au incercat ei sa combine virusul gripal care a cauzat infioratoarea epidemie din 1918 cu gripa aviara si cu alte 2 tulpini. Au reusit. Numai ca produsul pe care l-au obtinut este mult sub asteptari. Nu e suficient de "killer". Tot gripa traditionala e mai tare. Stocurile de vaccin trebuiesc totusi vandute, altfel soarecilor de laborator care au conceput AH1N1 le va sta capul unde le stau si picioarele.

3. Nimeni nu va da socoteala pentru tentativa de genocid. Pur si simplu deoarece, fiindca, pentru ca, de aia. Pentru ca e atat de odioasa ideea in sine, si atat de SF, incat pare de neconceput ca cineva sa creeze un virus pentru a ucide in laboratoare medicale. Reamintesc pe aceasta cale ca umanitatea a produs si un oarecare Josef Mengele, medic de profesie. La Auschwitz. Un sanatoriu din Polonia ocupata de nazisti.

4. Se va mai incerca acest lucru. Pentru toate motivele de la punctele unu, doi si trei. Dar mai ales pentru ca stam si asteptam ca vitele la taiere.

Epilog: Nu e prost cel care vinde, ci acela care cumpara. Orice. Cu oricat. Cei care fac acest lucru isi merita soarta. Dar cu noi, ceilalti cum ramane? De ce sa fim sacrificati in virtutea clauzei: "prosti da multi"? Se imbolnaveste democratia? Sau se transforma in dictatura prostilor? Apropos... Nu cred ca lumea se va opri in loc in 2012!!!

4 comentarii:

  1. daca chiar e real ce sustii tu, ceea ce eu ma cam indoiesc, desi nu e imposibil, treaba ar trebuii sa aibe radacini ample, la nivel mondial...brrrrrrrr!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, este un scenariu reusit... Poate fi si adevarat. Exact cum spunea at the edge of the night, problema ar putea avea dimensiuni intentionate doar daca este ceva la nivel mondial. Personal cred ca este vorba de o teorie a conspiratiei alimentata inconstient de doua componente socio-umane, pe de o parte dorinta fiecarie fiinte umane de a fi mai presus de celelelte, grefata pe instinctul de conservare, ceva de genul " nu are importanta cum dar TREBUIE sa obtin vaccin pentru mine si ai mei", ceea ce adauga valente enorme valorii intrinsece a vaccinului iar pe de alta parte instinctul de afacerist dobandit de vanzatorii de medicamente care speculeaza momentul si avanseaza ipoteze finale de groaza pentru cei care nu beneficiaza de tratamentul oferit "cu atata greutate" de ei. Ambele actiuni, concertate si avand ca sprijin real situatia ca totusi gripa obisnuita exista si culmea, se manifesta in aproximativ acelasi mod cu n1h1 duc la isteria care ne-a cuprins in ultimele zile. Merita doar sa aveti grija de voi, prin metodele clasice si sa evitati sa va consumati energia necesara combaterii unor teorii distructive.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oameni buni explicati-mi si mie daca stie careva cat timp este necesar sa dezvolti un vaccin? Sa il testezi? Sau am innebunit eu...

    Si daca treaba nu e la scara mondiala e din cauza ca nu a ajuns in... Antarctica!

    Aaaaa... Si inca ceva: oare de ce am auzit la stiri o "veste" minunata cum ca s-ar putea sa fie interzise mitingurile si intrunirile din cauza virusului?

    Chiar in plina campanie? Si in prag de dezastru? Buna intrebarea asta "de ce? Scoate multe posibile raspunsuri... Da` nici unul nu-i placut...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pappy, vorbeam de o conspiratie mondiala, nu de gradul de raspandire teritoriala a virusului... Personal nu ma deranjaeza ca nu pot merge la mitinguri, priveste in jur si vezi ca totul este o mizerie, m-ar deranja daca mi-ar interzice cineva sa ma plimb prin oras, sa merg la teatru, sa una alta de genul asta....... Chinezii se pare ca au scos unul in cateva zile si acum se testeaza de catre cei de la OMS. Timpul necesar depinde de natura virusului si de complicatiile aparute din cauza tratamentelor dupa ureche care sporesc rezistenta virusului... Sa fii sanatos !!!!!!!!!! Lasa-i in plata Domnului...

    RăspundețiȘtergere