miercuri, 18 noiembrie 2009

GoodFellas


Nu ca nu as fi banuit.
Dar e parca mai pe fata ca in alti ani.
Inca nu s-a ajuns la mici, ca moneda de schimb, dar pe ultima suta de metri, cind va fi lipsa de bani, se va ajunge si la asta.
***
"O forma de frauda electorala ramane cumpararea directa a votului. In mai toate judetele se vorbeste de mita electorala. S-a mers de la folosirea ajutorului social, constand in distribuirea de catre primari de alimente primite de la UE, pana la strangerea buletinelor si intocmirea listelor pentru a plati cu "banul jos" votul exprimat. De altfel, in judete ca Dambovita, Teleorman, Vrancea si Giurgiu se vorbeste despre negocierea sumei acordate pentru un vot, care merge de la 50 pana la 100 lei. Un exemplu in acest sens il reprezinta un caz din Targoviste, unde un bulibasa a mers pe la toate partidele pentru a negocia pretul pentru un alegator rom cu drept de vot. Un lider liberal din Dambovita, Dragos Paraschiv, membru in Delegatia Permanenta a organizatiei judetene, a recunoscut chiar ca 'PDL da bani, PSD imparte mancare, iar PNL cumpara paturi'. "
Sursa, Romania Libera.
***
Sintem trecuti si noi, ca retarzii unui continent, pe steagul acela albastru, cu multe stele aurii.
Incep sa ma luminez.
Probabil domnii europeni cautau cu tot dinadinsul un membru care sa-i faca de rusine in cel mai josnic si penibil mod cu putinta.
Si au ales rRomania.
Cea condusa de minunatii ei alesi mafioti.
Si populata de oi plescare si puturoase.
PDL stie ce e omu', ce e mita. Si intelege sa se poarte ca un Gang cu stil. Da direct bani. Oarecum pot zice ca e o forma de respect, izvorita din traditia plicului dat la nunta. Sa faca omu' ce vrea el cu banii, nu?
PSD, ca orice partid rosu, stie ca votul omului trece prin stomac. Oricum, nimeni de acolo nu isi poate inchipui ca pe rRoman, dupa ultimii 70 de ani il mai intereseaza si altceva decit mancarea. Au avut ei grija ca pe rRoman sa il mai intereseze doar supravietuirea.
PNL demonstreaza o grija aparte pentru electorat. La cumpara paturi. Probabil ca sa aibe unde zace de boala dupa ce gripa porcina si alegerile vor trece peste oameni. Si moartea e bine sa o astepti undeva. De ce nu intr-un pat comod, oferit de PNL?
De altfel nu stiu de ce ma mai mir.
Avem o tara penibila.
Cu un nivel de trai penibil.
Cu oameni penibili.
Condusi de politicieni penibili.
Cu un nivel de trai penibil.
***
Nu pot spune la partidele politice nu cunosc traditie.
Exista exemple istorice de gen.
Romanii o practicau in mod frecvent.
La turci era ca o lege.
In anii '20, Chicago avea un sistem electoral de gen foarte sanatos pentru oile mestecatoare de guma.
Ai nostri sint niste moderni.
Au preferat cel mai recent exemplu.
Doar sintem preteni cu americanii, nu?
Si au ales Mafia.
***
Daca ar fi un film, tara noastra ar lua toate Oscar-urile pe urmatorii 50 de ani.
Si la regie.
Si la imagine.
Si la montaj.
Si la actori.
Dar in special la figuranti.
Si totul realizat cu Low Budget.
Zmeura de Aur ar lua-o statele civilizate. Ca dau un exemplu prost, care nu se vinde.

Un comentariu: