vineri, 6 noiembrie 2009

GO FOR IT!

Am citit zilele astea pe blogul Creatrixei si a lui Bendeac doua povestioare asemanatoare in esenta:ea/el iubeste pe cineva e respins si de aceea mai apoi nu mai face niciodata primul pas(mas u menos).
Ideea care m-a frapat era ca sint multe persoane care iubesc sau plac pe altcineva, dar cel iubit nu afla niciodata din cauza fricii de esec sau de ridicol a celuilalt.

Va intreb pe voi, ce este mai bine? Sa stam si sa suspinam dupa iubit, inchipuindu-ne tot felul de scenete amoroase, si altele, in care sintem respinsi si rusinati, si facuti de ris ne intoarcem acasa cu coada intre picioare, sau sa ne ducem la obiect si sa-i declaram simpatia sus si tare?
Obiectul iubirii este doar o oglinda exterioara a unei nevoi specifice noua in acel moment...de aceea o terminam prin despartiri, daca nu ne debarasam de ego.Si de aceea cei mai multi facem doar excursii repetitive in lumea frumoasa a egocentrismului propriu(dar asta e alta poveste)

Eu agat. Intotdeauna. Si pina acuma nu mi s-a intimplat vreodata sa fiu refuzata. EVER! Dar inainte de a ma duce s-o fac, ma armez asa cum ne spune Don Juan, ca la razboi:
"Un om pleaca pe calea cunoasterii asa cum se duce la razboi-complet treaz,cu teama, cu respect si cu absoluta incredere in sine. A pleca pe calea cunoasterii sau la razboi in alt mod este o greseala, una pe care s-ar putea nu traiasca s-o regrete."

In fond ce se poate intimpla mai rau decit sa murim? Si moartea domnilor este doar inceputul unei alte povesti, mai frumoase..



Hands down
I'm too proud, for love
But with eyes shut
It's you I'm thinking of
But how we move from A to B it can't be up to me
Cause I don't know
Eye to eye
Thigh to Thigh
I let go

I think I'm a little bit
Little bit

A little bit in love with you

4 comentarii:

  1. Daca intru in chestia asta deschid o dezbatere ce tine de cand lumea... Prefer sa tac.

    RăspundețiȘtergere
  2. mari vorbe. intrebarea e citi din oameni pot fi directi, sau, mai bine zis, cred ca e..."politic" sa fie directi...
    in alta ordine de idei, bine ai venit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cică Dumnezeu, zic înţelepţii, i-a dat omului doar o aripă. Să nu care cumva să zboare de unul singur ori să se închipuie desăvârşit şi liber în imensitatea de abur. L-a subjugat vecinic cifrei doi, iar doi înseamnă iluzia fericirii. Oricum, în afa­ra acestui număr, nu găseşti decât nefericire şi ratare. Aşa că, pentru a zbura, fiul pământului a ales îmbrăţi­şa­rea. Îmbră­ţişarea cu altă aripă, cu sinele său în oglinda văzduhului.

    ● N-aţi observat că cerul e împodobit cu jumătăţi de fericire împerecheate care plutesc de colo-colo? Uneori, jumătăţile astea se desprind şi cad, fâlfâindu-şi, fiecare, aripa rănită. Nu cad dintr-odată, ci zăbovesc niţel, căutându-şi altitudinea, şuvoiul de aer cald care să le întârzie prăbuşirea. Şi când ajung la sol, locul se ninge cu fulgi. Par fulgi, dar nu sunt. Sunt lacrimi şi sânge. Căci omul desperecheat e tragic în plâns, iar din carnea în care credea că i-a crescut a doua aripă se scurg stropi roşietici, de sfâşiere omenească. De multe ori, plouă cu aripi, cărând cu ele trupuri separate de oameni. Tot mai rar se înalţă în strălucirea soarelui aripi pereche, tot mai rar...

    ● "Unii spun că eşti încă frumoasă,/ Eu nu te mai văd în niciun fel", scrie poetul zgândărind o rană perpetuă a cuplului întemniţat casnic. Cândva, frumoasa neglijată acum din indiferenţă, ne potrivea bătăile inimii şi respiraţia. Era suficient să ne arunce un zâmbet, să schiţeze un gest, că toate o luau razna. Tresăream ori de câte ori îi auzeam gla­sul şi-i adulmecam seduşi parfumul învă­lui­tor. Tânjeam la îmbrăţişările, la inima ei ne­cucerită. Femeia din vis era frumoasă ca nimeni alta, era cea mai frumoasă făptură! Curând, mai repede decât ne închipuim, iubirea e surpată de obiş­nuinţă, de plictiseală, şi vraja se destramă pe nesimţite. Emoţia moare şi ea, astfel încât sfârşim prin a nu mai observa deloc femeia de lângă noi. Îi ig­no­răm chiar şi amintirea frumuseţii de odinioară, de parcă n-a existat nicicând. Şi sensibili mereu la frumuseţile altora, cineva are grijă să-i şoptească femeii noastre cât e de frumoasă. Mereu altcineva...

    ● "Cu cât eşti mai orb, cu atât vezi lumea mai bine", e de părere alt înţelept. Dar când eşti orb, lumea ţi se dezvăluie doar ţie, fiindcă îi eşti chiar tu Creatorul. Ca să pătrunzi în măruntaiele lumii, nu de orbire e nevoie, ci de simţuri "monstruoase". Orbirea te ajută s-o vezi în detaliu înlăuntru-ţi, nicidecum să-i observi imperfecţiunile din afară. Acuitatea lucidităţii ucide bucuria, o siluieşte fărâmiţând-o. Între orbire şi limpezime, lumea e aceeaşi, ceea ce o diferenţiază este numai subiectivismul, privirea noastră alterată de interese şi stricăciune.

    ● "Îmi doresc să fac o mare carieră în cutare domeniu", citesc frecvent în interviurile omului modern. Cariera e atât de aproape lingvistic de carie, încât îmi re­prim anevoie un zâmbet amar. Caria e fie o boală a dinţilor ori a cerealelor, fie un de­fect al pieselor turnate, deci o ma­ladie, un semn de nesănătate. Dar cariera în­seamnă şi loc închis, adică un fel de ţarc, o restrângere spaţială. Aşadar, toţi ăştia care nu vor altceva decât carieră sunt datori să afle dintru început că a face carieră presupune ba a fi bolnav de o profesie, de o idee anume, ba o îngustare, o înţărcuire într-un interval profesional rigid şi tern.

    ● Odată, un tânăr însetat de putere s-a înfăţişat înţeleptului pentru a-i cere sfatul. "Înţeleptule - a întrebat el trufaş -, dezvăluie-mi marele secret al puterii, al agonisirii rapide de bogăţii nemaiîntâlnite?" Înţeleptul şi-a mângâiat îndelung barba colilie şi i-a răspuns calm: "Fiule, o să-ţi dau o pildă, ca tu să decizi în cunoş­tinţă de cauză. Când porcul e mic, de lap­te, toţi îl răsfaţă şi-i dau de mâncare, îl spală şi-l gâdilă pe burtă. Când groşteiul prinde osânză, toţi se-ngră­mă­desc să-l taie, să-l bage-n cârnaţi şi-n caltaboşi. Iată de ce omul e liber să aleagă, purceluş ori porc!".

    RăspundețiȘtergere