marți, 17 noiembrie 2009

GETII ISI FACEAU CRUCE ACU'7000 DE ANI
































































NOT!
Sint in spume. Ma felicit cu ambele miini ca am fost acu'4 ani la Sinca Veche si am apucat sa imortalizez pentru posteritate pestera sacra, Templul Ursitelor, asa cum era ea. Ca acu' nu se mai poate.

REWIND ACTION!

Ieri am facut un tur de forta si am plecat de dimineata sa ajungem la Pestera Ursitelor de la Sinca Veche in timp util. Se apropie 6 august, ziua unuia dintre Gemenii sacrii, cel ce avea sa devina in Vest Appollo, a carui origine este hyperboreeana- este nascut in Insula Fericitilor, Insula Leuke, Insula Serpilor ce ne-a fost smulsa atit de misel, dar asta e alta poveste.

6 august, sarbatoare sacra predacica, ce se tine pe teritoriul Romaniei de mai mult de 5000 de ani fara intrerupere, cea mai puternica manifestare fiind cea de pe Ceahlau, este considerata una dintre cele 3 zile de peste an-celelalte fiind 23 aprilie si 1 martie- in care la Templul Ursitelor este bine sa iti pui o dorinta, caci ea se indeplineste cu ajutorul zeilor vechii Dacii-marturisesc, ca acum 4 ani cind am fost in aprilie mi-am pus o dorinta foarte grea si s-a indeplinit cam in 3 luni.


Deci am plecat noi spre Sinca Veche, veseli si binedispusi. Am ajuns bine, cu toate ca incepusera caldurile, pe un drum culmea care a fost si asfaltat lately. Cum ajungem noi, ce-mi vazura ochisorii? In afara de puhoiul de masini-si publicitatea excesiva e de kkt, are ca efect cresterea fluxului turistic intr-un loc pe care il vrei de rugaciune si meditatie-templul, surprize surprize era in RENOVARE


1-mi se pare normal sa anunti naibii undeva, pentru ca oamenii vin din toata tara-erau masini de Constanta, Covasna si Buca pe acolo, deci faci sute de km si te pomenesti ca nu poti intra in templu, ca e santier.

Intre timp m-am mai calmat un pic aflind de la o tipa ca renovarea se face de un arhitect ce vrea sa ii redea templului splendoarea predacica de altadata.

2-un retardat care cica era pazitorul..il pazea de ursi, de serpi, de ce naiba? s-a luat in gura cu mine-of course fara succes, care voiam sa ma urc pe deal ca sa ating stincile sacre de sus-chestie care s-a dovedit dificila deoarce aluneca pamintul, dar am reusit.
Dupa un scandal monstru si injurii nashpa-again-ce cauta ala acolo sa injure turistii?-am ajuns sus si am atins hornul, acolo pe unde intra energiile solare-cine a mai fost stie.
Dupa ce am coborit, am hotarit sa ma bat cu ala daca e nevoie si sa intram totusi inauntru, prietena mea trecind curajoasa micile scindurele ce te ajutau sa sari peste gaurile sapate si pline acum de apa de ploaie.

3-daca e o lucrare asta nu inseamna ca cineva trebuie sa si lucreze? Nu lucra nimeni acolo si in afara de nesimtitul cu injuraturile nu era nimeni. Dar noi in principiu nu aveam avoie sa intram, cu toate ca nu era decit un panou pe care scria-FACETI-VA AUZITA PREZENTA-eh, nu-i bai, ne-am facut-o.
Pina la urma am intrat si am pornit revolutia-of course- si dupa noi si ceilalti turisti.
Inauntru-stupoare....peste semnul yin-yang-cel mai vechi din Europa si unul dintre cele mai vechi din lume-ultima data fusese datat cu 5000 i.e.n-era aruncata o CRUCE, pictata de 'cuviosii' calugari de la manastirea de sus, ce au inceput sa falsifice ei istoria, spunind ca e un semn ce inseamna pestii crestini si ca chipul lui Zalmoxe ar fi Iisus..lol?

Acum se pare ca cuviosilor nu le mai convine nici varianta cu pestii si si-au permis sa picteze peste un simbol cu o vechime mare o cruce.

Acum stiti ca nu le am cu crestinismul dar il iubesc pe Iisus, however ce treaba are crestinismul cu religia getilor? ce facea Iisus in Dacia acum 7000 de ani?

All in all m-am enervat cumplit vazind cum calugarii-care au inceput sa faca si afaceri luind cu japca un templu pagin si vinzind luminari la 1 leu bucata-imens-se auto instituie in paznicii locurilor sacre pagine si experti in istoria antica..

Partea a doua despre Cetatuia, o alta sursa de dezamagire, coming soon.
Mai multe despre templu aici

4 comentarii:

  1. Asta este un exmplu foarte bun ca sa realizam ca nu oricine se auto-denumeste crestin il iubeste pe Isus, si nu oricine il iubeste pe Isus este crestin. Si daca mai citesti odata intelegi si de ce...

    Faptele ne tradeaza intotdeauna, caci ultimativ comunicarea este de trei feluri... Scrisa verbala si non-verbala... Cea din urma este marele nostru tradator...

    RăspundețiȘtergere
  2. prea-curviosii calugari si mizeriile lor tipice...

    RăspundețiȘtergere
  3. misto termen..il scriu in caietelul meu cu expresii speciale

    RăspundețiȘtergere