sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Contraargument...

Nu poti crede textele Biblice?

1. Inainte de toate au fost scrise la 70 de ani dupa evenimente. A demite din acest motiv scripturile este echivalentul radierii intregii istorii antice, intrucat Noul Testament este cea mai aproapiata scriere fata de evenimentele consemnate.

2. Niciunde in Biblie nu scrie ca femeia este doar un instrument de facut copii si mancare. Dimpotriva. Daca vrei am sa caut si pasajele respective. Numai intreaba-ma. Am curajul sa sustin ca pot raspunde oricarei intrebari cu un pasaj din Biblie, clar si fara echivoc. Astept deci intrebarile incuietoare.

3. Intamplarile din Biblie nu au fost consemnate pentru a controla pe nimeni. Au exisat doar oameni care au deturnat scrierile in sensul acesta, folosindu-se de ignoranta celor multi, similar cu ce se intapla in Romania de azi. Cei care denatureaza sensul scrierilor biblice, sigur nu cred in Dumnezeu. Cel mai vestit este... Mahomed. Coranul este de fapt o preluare a textelor Biblice cu adaugiri personale, ce culmina cu faptul ca Mahomed se autoproclama ultimul profet al lui Allah pe Pamant desfiintand astfel tot ceea ce inseamna Isus.

3. In Coran, Isus este doar in simplu profet. Si daca e sa fie, Coranul intr-adevar a aparut la cateva sute de ani dupa evenimente. De aceasta scriere ma indoiesc si eu, mai ales ca a aparut in perioada de dezvoltare a crestinismului. Nu e greu de crezut ca un om foarte inteligent vazand rata de crestere a numarului de crestini sa se gandeasca la instaurarea unui cult propriu bazat pe scrierile biblice.

4. Caile noastre nu au nici o valoare daca nu au la baza legile lui Dumnezeu. Absolut niciuna! Si pana la urma, cu tot respectul, ce e asa de nelalocul lui in ceea ce ni se cere? Sa ai dragoste fireasca? Sa nu furi? Sa nu minti? Sa iti iubesti aproapele ca pe tine insuti? Sa iti respecti sotia? Sa asculti de parinti? Sa nu curvesti sau preacurvesti? (Apropos: curvar este omul care pacatuieste necasatoit fiind iar preacurvarul este cel casatorit. Asta ca sa nu mai rada unii pe la colturi)

5. Nu ne place sa credem Biblia, pentru ca pune ordine in haos. Ne spune EXACT ce este si ce nu este. Nu da loc de intors. Sfatul meu este sa o STUDIEZI. In amanunt. Ca sa poti avea o opinie cat mai corecta. Din auzite ea devine doar un mesaj distorsionat. Ai sa-mi spui ca ai citit, ca ai auzit... Eu vorbesc despre studiu.

6. In fata lui Dumnezeu nimic nu te scuza. Doar faptele vorbesc. Uita-te la cati batrani bat la poarta bisericilor. Sunt pe sfarsite cu viata. Noi suntem inca in putere. Sa te vad la varsta lor... Si da: ferice de cei saraci cu duhul caci lor le vine mai usor sa creada.Au fost oameni care au murit pentru credinta. Acum spunem ca e o prostie! E ca si cum ai spune ca cei care au murit la revolutie au fost niste fraieri... Imi suna cunoscut refrenul asta... De ce oare?!!

7. Faptul ca in ortodoxism exista icoane, sau daca unii se dau specialisti in dogme, NU INSEAMNA CA BIBLIA ESTE FALSA. Doar dovedeste cata perversitate incape in mintea omului si cata frica are de schimbari radicale. Si daca un gand bun vine de la Dumnezeu, minte perversa in stapanirea cui se afla oare?!! Iar ideea liberului arbitru o fi potrivnica dogmelor dar nu este deloc potrivnica credintei, din moment ce ni se lasa libertatea sa alegem de catre Dumnezeu ("... i-a lasat in voia mintii lor..."}. Modul in care alegem sa il folosim si intelepciunea pe care o invocam insa ne afecteaza. Irevocabil, intr-un tarziu.

Ai ales un drum. Toti ceilalti trebuie sa respecte acest lucru. Inclusiv eu. Dar te rog sa fii corect pana la capat si cere-le tuturor ca inainte de a lua o decizie sa studieze aceasta problema pentru a putea lua decizia in cunostiinta de cauza, chiar daca tu ai respins, categoric si nefondat dupa parerea mea, scrierile Biblice.

Multi incearca si de multa vreme se incearca demolarea Bibliei. Sa fie o coincidenta ca nebunia oamenilor capata dimensiuni infioratoare astazi? Totusi cuvantul lui Dumnezeu, chiar si in era calculatoarelor si a Internetului refuza sa moara. Daca vei sta de vorba cu un crestin adevarat, din orice confesiune ar fi el vei fi surprins sa afli ca toti vorbesc aceeasi limba si ca justifica logic credinta lor. La fel si eu. Cred. Am acceptat intai cu mintea. Cu sufletul inca nu in totalitate. Doar ca nu sunt capabil sa respect acestea. Din aceleasi motive ca si altii probabil... Chiar si in Biblie este scris: "Si dracii cred. Si se infioara!".

8 comentarii:

  1. Offf, Pappy, muuulte aberatii. Zau, iti discreditezi celelalte postari sustinand maculatura asta ieftina.
    Punctele alea parca sunt facute ca sa fie demontate. Zau, eu daca eram credincioasa, gaseam argumente mai bune decat ai gasit tu, in biblie. Pot sa iti vin cu bibliografie vasta prin care sa iti demonstrez ca respectiva colectie de texte s-a cristalizat in aproximativ 350 de ani. Textele alea sunt facute pentru control. "Dati cezarului ce e al cezarului", "eu nu am venit sa schimb legea" propovaduiesc supunere, obedienta fata de autoritatile vremii, si vor fi folosite de autoritati.
    La punctul 4, spune-mi ca nu ai facut dragoste decat cand te-ai casatorit si nu ai ravnit la vreo femeie si am sa iti spun ca nu esti sanatos. Zau, daca ai facut ce scrie acolo, nu esti normal.
    Dar hai sa comentam referitor doar la punctul doi, ala cu femeile. Iata niste pasaje prin care s-a instrumentat robia femeiei in raport cu barbatul. Hai, te rog, comenteaza. Astea sunt scoase la repezeala, pot sa iti mai dau inca pe atatea citate.
    Efeseni 5:22 Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului;
    Efeseni 5:23 căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului.
    Efeseni 5:24 Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile.
    Adica sa nu aiba nicio parere, sa fie niste sclave, da? "In toate lucrarile", da? ce pricepi tu din asta?
    Porunceste-i ca de astazi va avea numai capul acoperit cu un batic, dupa cum cere biblia, ca un semn al stapanirii ei:
    1 Corinteni 11:9 şi nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat.
    1 Corinteni 11:10 De aceea femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei.
    Iar daca incepe sa comenteze:
    1 Timotei 2:11 Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea.
    1 Timotei 2:12 Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.
    1 Timotei 2:13 Căci întâi a fost întocmit Adam, şi apoi Eva.
    1 Timotei 2:14 Şi nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii.
    Dovada a nerespectarii clare a poruncilor domnului este faptul ca gasim femei in pozitii de conducere, politica si scoli, cand ele trebuie sa stea in tacere...
    De asemenea, un alt aspect ce arata ca femeile nu respecta porunca Domnului este urmatorul verset:
    Deuteronomul 22:5 Femeia să nu poarte îmbrăcăminte bărbătească, şi bărbatul să nu se îmbrace cu haine femeieşti; căci oricine face lucrurile acestea este o urâciune înaintea Domnului, Dumnezeului tău.
    Cati barbati vezi mergand cu fuste pe strada? Nici unul, iar daca ai vedea, probabil ca e homosexual iar aia oricum ajung in iad.
    Dar femeile nu tin cont de aceasta porunca, si poarta pantaloni, blugi, aproape orice haina barbateasca.
    Vor fi pedepsite crunt pentru asta...
    Deci va rog, femeilor, abtineti-va sa scrieti comentarii mai jos decat sub stricta supraveghere a unui barbat, de preferat tatal sau sotul, si trimiteti comentariul numai dupa ce a fost aprobat in prealabil de catre acesta.
    Caci urat este in ochii lui Dumnezeu o femeie ce incearca sa vorbeasca pentru multime sau care incearca sa invete ceva, din alta parte decat de la barbatul sau.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu prea pare ca ai fi studiat Biblia.
    In primul rind Biblia ESTE falisificata de traducatori. Citi dintre voi au citit Biblia-a.k.a.Vechiul si Noul testament in original?As in ebraica veche?
    eu am avut marele privilegiu de a studia Vechiul Testament in ebraica veche cu poetul ioan Alexandru la celebrele sale cursuri de ebraica de la universitate.
    Cei care totusi au facut-o au de ce contra=argumenta.
    Femeia ESTE considerata inferioara in Noul Testament. Este de ajuns sa-l citesti pe apostolul Pavel.
    Mohammad este poate cel mai mare sustinator al crestinismului,in mod paradoxal(btw-ai citit Qoranul?) iar respectul lui pentru Issa, dar mai ales pentru Maryam, mama Sa este muuuult mai mare decit in NOul testament, unde Maica DOmnului are alocate doar citeva fraze.
    Iisus este un SIMPU PROFET?dar la fel a fost si Buddha...and after all, El a spus ca cel ce va crede va face fapte la fel si chiar mai mari decit ale Lui.
    El nu a spus niciodata ca este dumnezeu, ci fiul lui Dumnezeu,adica cel ce a activat divinitatea din El, asa cum ne invata pe toti sa o facem.
    Mda, a crede sau nu, nu are legatura cu cultura.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu exista contraargumente, biblia e un sir de absurditati mai mult sau mai putin evidente perntru orice om de bun-simt

    RăspundețiȘtergere
  4. Subiect spinos. Nu e de acuzat nici cel ce crede, nici cel ce nu. Totul este sa incercam sa nu devenim habotnici in ceea ce credem, sa ne pastram spiritul viu si sufletul asisderea! Personal, consider ca daca exista o divinitate reala, nu cred ca e foarte importanta forma sau numele sub care o divinizezi. Si nici felul in care o faci. Ar suna prea tare a "fisa postului". Iar o inteligenta superioara noua ar trebui sa fie deaspura unor treburi asa de marunte.
    Eu nu incerc o "darimare" a Bibliei. Insa o consider ceea ce e. Adica o scriere interesanta si uneori instructiva, insa departe de-a fi foarte exacta sau independenta de cei care au avut norocul sa scrie la ea. Ma refer la "cei", caci nici acum nu exista doar o singura forma, nici macar intre cele acceptate. Fara sa vorbim de apocrifi.
    Lasand prostiile, eu spun ca divinitatea este in noi, in masura in care ne dovedim la nivelul darului primit. Perceptele morale pozitive difera prea putin intre religii. Atunci ce importanta mai are titlul cartii unde sint scrise? Sau continutul? Sensul ramine acelasi. Iar eu consider ca nu am motive sa divinizez ceva sau pe cineva PRIN INTERMEDIUL unei carti scrise de un adept. Mai precis nu o sa pun niciodata continutul deaspura sensului. Punct.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut tuturor. Pappy ma cunoaste si imi stie si opinia. Felicitari pentru blog. Cu unele dintre lucruri nu pot fi de acord, dar stim cu totii ca e mai bine sa spunem "we agree to disagree". Si acum, cu voia dvs, sa comentez cu privire postarea in cauza. Afirm cu toata responsabilitatea ca am citit Biblia de la varsta de 8 ani, am citit Quran-ul, am cunostinte decente referitoare la Tora, am discutat cu preoti, pastori, imami si calugari. Ideea nasterii din fecioara, inaltarea la ceruri, transformarea apei in vin si multe altele apar in povestiri legate de zeitati care au precedat povestea din noul testament. V-ati intrebat, daca Cristos a fost Dumnezeu? Eu m-am intrebat. Iata ce a iesit:

    Daca Cristos era intr-adeavar Dumnezeu, ar fi cunoscut viitorul. In fata lui Istoria s-ar fi derulat ca un caleidoscop. Ar fi stiut cum au fost interpretate cuvintele sale. Ar fi stiut cate crime, cate orori, cate infamii se vor comite in numele sau. El ar fi stiut si vazut cum flacarile dementei fanatice, flacarile persecutiei se vor sui avide peste trupurile nevinovate ale milioanelor de martiri de pe altarul nebuniei numite Crestinism. El ar fi stiut ca mii si mii de barbati si femei vor zace in puscariile Bisericii, in tenebrele superstitiei bolnave, la limita umana a indurarii. El ar fi stiut ca Biserica Sa va inventa si folosi instrumente inimaginabile de tortura. Ca fidelii sai vor recurge la bate si roti, la lanturi si fierastraie. Ar fi vazut orizontul iluminat de flacarile razboaielor religioase. Ar fi stiut ce fel de credo-uri vor apare ca ciupercile otravite dupa ploaie, din fiece text despre el. Ar fi vazut sectele ingnorante angajandu-se in razboaie intre ele. Ar fi vazut milioanele de oameni construind la ordinele preotilor inchisori pentru semenii lor. Ar fi vazut miile de esafoade imbibate de sangele celor mai buni si mai curajosi. Ar fi auzit urletele, ar fi vazut fetele albite de agonie. Ar fi auzit racnetele si gemetele martirilor adevarati. Ar fi stiut ca se vor scrie comentarii pe marginea spuselor sale cu spada pentru a fi citite la lumina rugurilor…. Ar fi vazut interpolarile, minciunile, adausurile, falsificarile pe care ipocritii le vor scrie si le vor zice. Ar fi vazut toate razboaiele care se vor duce in numele sau, ar fi stiut ca pe deasupra campurilor de morti, inchisorilor, esafoadelor si executiilor, timp de o multe secole va flutura steagul imbibat de sange al crucii.
    Ar fi stiut ca ipocrizia va fi sanctificata, beatificata si incoronata. Ca credulitatea va dirija lumea. Ar fi stiut ca libertatea va disparea pentru o mie de ani de pe Terra. El ar fi stiut ca Papii si Regii vor reduce la sclavie sufletele si trupurile oamenilor. Ar fi stiut ca acestia vor persecuta si distruge inventatorii si descoperitorii, ganditorii si filosofii. Ar fi stiut ca Biserica Sa va stinge sfanta lumina a ratiunii si va lasa lumea fara o stea.
    Ar fi spus oamenilor, ca in numele Lui nu trebuie sa ucizi.
    De ce n-a vorbit? De ce n-a zis el discipolilor sai si intregii lumii: ‘Nu trebuie sa ardeti, sa inchideti si sa torturati in numele meu. Nu trebuie sa va persecutati aproapele.’
    De ce nu a explicat el Trinitatea, si a lasat atata controversa si venin? De ce n-a zis el ce fel de botez i-ar place sa se intample pe Terra? De ce n-a scris el o Evanghelie sau o carte in care sa-si afirme principiile? De ce n-a frant el lanturile sclaviei? De ce n-a zis el daca Vechiul Testament este sau nu cuvantul inspirat al lui Dumnezeu? De ce n-a scris el insusi Noul Testament? De ce a dat el cuvintele sale spre a fi spuse si pastrate de catre ignoranta abjecta, ipocriziei si hazardului? De ce n-a zis el ceva pozitiv si clarificator despre Lumea Cealalta? De ce n-a schimbat el speranta vaga intr-un paradis intr-o voioasa cunoastere a lumii celeilalte? De ce nu ne-a zis el nimic despre Drepturile Omului, de Libertatea mainilor si spiritului? De ce s-a dus el, mut, spre moarte, abandonand lumea in mana mizeriei si indoielii?

    Oare, pentru ca era un simplu OM?
    Va multumesc pentru rabdarea de a citi gandurile mele,
    Dan Costea

    RăspundețiȘtergere
  6. bun comentariu. ne-ar place sa stim ca ne vei mai vizita...

    RăspundețiȘtergere
  7. Oameni buni.... Ca sa va racoriti definitiv si pentru ca nu imi ajunge timpul, ia sa va dau un link macar cu cateva date istorice studiate stiintific.

    Nah... Luati de aici:
    http://dumnezeusistiinta.blogspot.com/
    Aveti ceva de citit...

    Daca nu va e de ajuns va dau mai dau bibliografie... Ca sa va treaca de vorbit din google si in virtutea modei momentului... Sa nu va mai zburliti degeaba si sa vedeti cu ochii vostri ca argumentele pro exista si sunt solide.

    Sunt scrise de oameni care au studiat stiintific problema. Unii dintre ei, sigur au fost mai destepti decat noi toti la un loc.

    Nu am timp de pierdut. In treaba asta cu credinta fiecare alege singur. Sunteti atat de multi incat ar trebui sa facem o conferinta pe tema asta... A fost distractiv pana aici dar acum s-a terminat. Gata pauza. Incepem ora.

    Singurul mod ca sa va raspund este sa va dau un punct de plecare. Poftiti va rog de va documentati. Va dau linkul inca o data:

    http://dumnezeusistiinta.blogspot.com/

    In rest fiti sanatosi si Domnul sa va binecuvinteze cu intelepciune atunci cand veti citi randurile pe care vi le propun. Amin.

    RăspundețiȘtergere