miercuri, 4 noiembrie 2009

Anonim


Romanul nostru e tot.
Si toate.
Toti la un loc, se pricepe la toate, stie de toate.
E, de meserie zidar, mecanic, brutar, frigotehnist, fizician, fotbalist, sudor, cantaret, dramaturg, poet, politist, maseur, dentist, astronom, drumar, gropar, pescar, debarasator, electrician, sofer, marinar, dulgher, vopsitor, croitor, granicer, dresor, chelner, si chiar neurochirurg.
E un Einstein, Hagi, Nietzsche, Dolanescu, Patton, Dumas, Elvis, Picasso, Schumacher, Armstrong, Puff Daddy, Bacovia, Ronaldo, Tolstoi, Skorzeny, Heisenberg, Rubens, Eminescu, Arkan, Gandhi, Mifune, Fidel, Becali, Merkel, Beria, Bela, sau chiar Vadim Tudor.
Insa are mare-mare grija sa fie toate astea la un loc sub adapostul anonimatului. De dupa gard. Unde e el sigur ca nu-l pune nimeni sa dovedeasca ce zice ca e. In intuneric, acolo. Unde sint multi, inghesuiala e mare, si poate arata cu degetul oricind pe altcineva.
Eu nu postez anonim nici macar commenturi.
Si nu am sa o fac vre-o data.
Ar trebuii sa ma puna pe ginduri asta?
Ma face mai putin Rroman?

7 comentarii:

  1. Consider identificarea obligatorie atunci cand ai opinii contradictorii sau jignitoare, pentru ca trebuie sa le argumentezi, sa le asumi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca nickname-urile sunt tot un fel de anonimat.....

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce nu votez cu Crin Antonescu, si de ce nu votez deloc

    In momentul in care primul ministru bok (in turca cuvantul desemneaza o materie maro, urat mirositoare, produsa ca urmare a digestiei) a inceput sa ne jefuie cu impozitu forfetar dar mai ales cu rahatu ala cu nededucerea tva-ului pe benzina si tot ce tine de masina, liberalii, cu crinisoru in frunte au tacut.
    In momentul in care primul bok a inceput sa cheltuiasca bani imprumutati pe salariile bugetarilor, a tacut din nou.
    In timp ce noi, firmele mici, simteam ca ne sufocam, crin antonescu a tacut in continuare.
    Hai sa ne amintim ca cheltuielile statului ca procenti din PIB (!!!) au crescut in vremea liberalilor.

    Acum insa, in campanie electorala, ne spune ca va scadea taxele, incepand cu TVA-ul – adica taxa care afecteaza in primul rand consumatorul final si mai putin actorii economici, care o deduc (mai putin in cazul benzinei si a cheltuielilor legate de masini).

    Tot acum, in campanie, ne spune ca va ingheta pretul utilitatilor – nu imi dau seama cu ce bani, ca o asemenea interventie a statului in economie COSTA. Cei care platesc sunt bineinteles aceiasi putini care produc in rahatu asta de tara, aceeasi putini pe care i-au jefuit bok si pogea.

    Sa nu uitam ca tot acum, in plina criza, peneleii il ataca pe geoana la persoana, intr-un site (nufigeoana.ro) care e muuuult sub asteptarile mele de alegator traditional de dreapta (adica cu studii si venituri peste medii). Altfel spus, io tre sa pun botu la Antonescu nu pt ca face ceva pt mine, ci pt ca Geoana e prost. Ihim. No way dude. Cel putin de la tine am pretentii mai mari de atat.

    Asa ca decat un liberal declarat, care nu imi apara deloc interesele, care reprezinta un partid cu puternice tente socialiste, care sustine idei economice care in nici un caz nu ajuta nici economia in general nici pe mine personal, l-as prefera de 1000 de ori pe Geoana, socialistul declarat care este mult mai previzibil, si care, macar pentru a-si proteja bijnitzmanii din partid, are accese reale de liberalism. Dar, cum cu PSD nu pot vota din principiu, decizia mea e luata:

    NU MA DUC LA VOT

    Tuturor, inclusiv Crin, traditionalul SICTIR!

    RăspundețiȘtergere
  4. Despre cantidati si cam care ar fi motivele sa (NU) II votezi.

    1. Crin Antonescu - sa nu iasa basescu; alte motive nu prea am, mai ales ca pe cand prim ministrul bok tocma incepuse sa ne jupoaie de vii cu noile lui idei de taxare (aia cu TVA-ul pe benzina fiind mult mai grava decat forfetaru) si pe cand gnomu din bok baga panica in piata si conducea ca chestia calda a boului, crinuletzu nostru sforaia de zor, impreuna cu tot peneleu lui

    2. Mircea Geoana – sa nu iasa basescu si pt ca ar fi primul presedinte (prostanac) care nu e escu

    3. Basescu – ca sa il puna pe gnomu de bok prim ministru pe urmatorii ‘jde ani sa ne omoare pe toti, sa falimenteze dracu rahatu asta de tara si sa ne bage atat de adanc in bok, pardon.. rahat, incat sa vina nemtii si englezii ingroziti sa desfiinteze rromanika si sa o transforme in provincie da' la ei

    4. Oprescu – ca sa mai inghitim niste doze enorme de populism, sa avem cel mai lung carnat din lume, asta dupa ce am avut cel mai scurt cacat prim ministru, sa se sperie englezii, nemtii si americanii si sa vina ingroziti sa ne desfiinteze, asta bineinteles dupa ce ajungem in faliment.

    DECI, MERITA SA VOTAM?

    Apropo, is blonda (recunosc), da' nu ma cheama Lenuta Udrea

    RăspundețiȘtergere
  5. blonda, bruna, cheala, it does not matter, i like your point of view!

    RăspundețiȘtergere