marți, 24 noiembrie 2009

Aleg, dar cu ce mă… aleg?( cele 10 motive ale lui brushvox)

Încă o teză falsă lansată de Băsescu: alegerea între stânga şi dreapta în cazul alegerii preşedintelui României. Am scris un blog destul de explicit despre subiect azi dimineaţă şi nu vreau să mă repet. Îl puteţi citii AICI.

10 motive să votezi într-un fel sau în celălalt… Hm. E oarecum ca un chestionar publicat de Caţavencu acum mulţi ani, tot înaintea unor alegeri, pe atunci încă pe cai mari era Iliescu iar întrebarea suna cam aşa:
Răspundeţi cu DA sau NU – Iliescu este un preşedinte bun şi porcul este un animal comestibil. Ha ha ha! :lol:
Cam asta este întrebarea şi acum, problema este că se aplică ambilor candidaţi rămaşi în cursă. Şi procului, evident! :lol:

Şi mai vreau să lămuresc ceva: în celebra confruntare Iliescu-Vadim contrar majorităţii prietenilor mei liberali, n-am votat. Am spus-o şi mă repet, nu cred în tâmpenii gen „răul mai mic”. E un fel de: bă! Vrei să-ţi rup mâna sau piciorul?! Nu, frate, nu vreau să-mi rupi nimic.

În blogul amintit mi-am expus părerea de ce NU pot să-l votez pe Băsescu. Nu ştiu dacă-n 10 puncte, dar sper că suficient de explicit.

Cred că plecăm de la o ipoteză greşită şi intenţionat astfel plasată de Băsescu: votează PSD-ul sau alege dreapta. Care dreapta pentru numele lu’ Iahve?

Parcă suntem bătuţi în cap şi uităm de la mână până la gură. PD-L-ul până acum 2 luni guverna cu PSD-ul şi timp de 9 luni asta n-a fost trădarea „dreptei”, acum două zile încă-l mângâia pe cap pe Crin Antonescu şi îi oferea posturi în guvern contra voturilor în turul doi şi atunci asta nu era vânzare/cumpărare de voturi…. Sunt eu tâmpit sau este o mare-mare demagogie în spatele vorbelor lui Băsescu?

Mi-am expus părerea detailată în blogul amintit, dar să pun problema altfel, mult mai simplu:
Într-un moment foarte grav, social şi economic, îndatoraţi până peste cap la FMI, nu avem guvern şi şansele ca Băsescu şi PD-L-ul izolat să poată alcătuii un guvern şi să obţină susţinere parlamentară pentru el, este practic imposibil. Alegerea preşedintelui nu schimbă echilibrul de forţe din Parlament şi am mai spus-o, în disperare de cauză chiar dacă s-ar face alegeri anticipate, nici acelea nu cred că ar aduce modificări substanţiale. Cu toate acestea Băsescu se încăpăţânează la oamenii lui, Blaga, Videanu, Udrea, etc, oameni cu nimic mai curaţi ca Hrebenciuc, Vanghelie, Mazăre, etc.
În partea cealaltă avem o majoritate parlamentară care s-a consolidat în jurul lui Klaus Johannis – propus de liberali, de dreapta – şi acceptat astăzi şi de PSD.
Înainte de primul tur al alegerilor am spus NU Geoană tocmai de teama lu’ Năstase, Vanghelie, Hrebenciuc, Mazăre, Iliescu. Acum însă avem o cu totul altă situaţie. Antonescu are pe baza voturilor primite în primul tur o bază solidă de negociere şi toate declaraţiile arată că se prefigurează un guvern de specialişti menit să ne scoată din groapa în care ne-am afundat. Nu, nu avem garanţia că acest guvern o să funcţioneze impecabil până în 2012, nu-mi fac iluzii că o coabitare PSD-PNL o să semene cu o lună de miere, dar pot să sper că oameni ca Antonescu sau Cristian Diaconescu au bun simţ şi responsabilitate iar ce spun acum, faptul că vor să găsească soluţii pentru ţară, nu sunt doar vorbe-n vânt.

Nu-i mult o speranţă, este şi mai greu să pun ştampila pe Geoană, dar o speranţă este mai mult ca nimic.

9 comentarii:

  1. Dupa 20 de ani tot nu v-ati invatat minte. Orice numai comunisti capabili de crima sau educati de comunisti capabili de crima nu.

    Daca ai interese personale e altceva. Dar nu o mai dati ca PSD e mai bun ca PD-L. PSD-ul a fost fondat pe crima. Si daca ii sustii esti la fel ca ei.

    Mi-e rusine mie de rusinea celor care gandesc asa. Du-te pana la cimitirul eroilor. Te rog. Si daca ai un pic de constiinta cere-ti scuze. In mod public!

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru Pappy - PD-L s-a rupt din aceaşi rădăcină. Nu este nicio diferenţă între ei şi PSD. asta ca să respectăm faptele şi istoria.
    şi revin, aici nu este o alegere politică, ci una raţională, economică. poate este cinic, poate n-ai citit ce am scris pe blogul meu, poate lumea ta este alb/negru şi nu vezi nici griurile, nici alte nuanţe.
    Antonescu a spus foarte clar că dacă nu intră în turul 2, votează cu oricine, numai cu Băsescu NU. Adică este vertical. Eu apreciez verticalitatea şi am înţeles şi faptul că ne place ori ba, nu avem o altă variantă mai viabilă.
    Ţara e praf şi avem nevoie de un guvern. nu mâine ci ieri.
    se face o alianţă pentru susţinerea unui guvern de specialişti cu premierul propus de liberali (de dreapta, aşa cum este ea) şi eu să votez pentru perpetuarea găştii Băsescu, Ridzi, Udrea, Videanu, Cocoş...?
    pardon, NU.
    să ieşim din căcat apoi putem relua bătălia politică. am mai spus asta azi: dacă ar apuca 90 de ani Iliescu, eu şi atunci l-aşi băga la puşcărie pe viaţă pentru tot ce a făcut. dar acum nu asta este prioritatea. raţiunea ar fi normal să fie deasupra emoţiilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aaaa... Si inca ceva... Cand ceream tutror sa il voteze pe Crin Antonescu pentru ca asa ceva sa nu se intample unde erai?!!!

    Niciodata PSD. Pentru memoria celor care au murit pentru ca tu sa ai drepturi. Niciodata PSD!

    RăspundețiȘtergere
  4. Brushvox: ai dreptate, respect la maxim. Imi plac postarile si blog-ul tau. Asta nu ma va face sa ma prezint la vot. N-am facut-o in primul tur, n-o sa merg tocmai acum.
    Insa, salut opinia ta.

    RăspundețiȘtergere
  5. pentru Pappy - şi eu am spus DA Antonescu cu toate că n-am mai votat de la Constantinescu cu nimeni... şi îţi recomand să citeşti şi ce am spus ieri dimineaţă despre Geoană-Iliescu: http://brushvox.wordpress.com/2009/11/23/ciocoii-vechi-si-noi/
    dar ACUM,azi situaţia este alta.
    constat că nu citeşti ce spun, dar mă "condamni", e dreptul tău, sunt obişnuit cu abordarea scuipi, apoi întrebi, însă aşa "discuţia" nu are sens.

    RăspundețiȘtergere
  6. pentru Stefan - nici eu n-am votat ani de zile, mai exact din 1996... ha ha ha.
    acum însă am votat cu Antonescu şi trădarea ar fi să-i întorc spatele acum.

    RăspundețiȘtergere
  7. Brushvox:
    Exact la fel, momentul dezamagirii supreme a fost contraperformanta Emil-CDR. Atunci mi-a ajuns. Si n-am mai votat. Unii pe aici sugerau sa votez cu Remus Cernea. Poate, cand o mai capata experienta. Poate peste 5 ani.

    Cat despre obiceiul unora de a vorbi fara argumente, de a vedea lumea doar in alb-negru, m-am lamurit. Acum vreo doua saptamani, cand am avut "privilegiul" sa il cunosc, umbla pe-aici cu scripturile si cu sfintii parinti, intr-o laudabila campanie de evanghelizare.
    Argumente? Nu se accepta decat sfanta scriptura.
    Pareri contrare? Calificate drept erezii murdare.
    Ceream dovezi? Suntem orbi si nu vedem adevarul "revelat".
    Daca esti curios, urmareste putin sectiunea de comentarii a blogului la anumite postari.
    Asa ca nu o lua in nume de rau. Ecce homo. Atat poate.
    Inca odata, felicitari pentru opinia argumentata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. "acum însă am votat cu Antonescu şi trădarea ar fi să-i întorc spatele acum."

    Cand vom intelege ca nu noi le suntem datori lor cu nimic ci ei noua? Mie cu 20 de ani din viata.

    Lui Stefan i-am raspuns. Prefer sa il ignor. Nu are mai multa coloana vertebrala decat o amiba. A fi crestin pentru el este un minus. Se crede intelept in toate. E omul- stie tot. daca dai click pe numele lui ai sa descoperi ca de fapt se ascunde. Mare om, mare caracter...

    Ca sa inchei: Votati orice. Numai PSD nu!!!

    RăspundețiȘtergere