marți, 24 noiembrie 2009

"Goe"politic vorbind...


Cam asa arat harta rRomaniei dupa vot.
Romania Libera, care a publicat-o, a publicat si comentariile sociologului Mircea Kivu pe marginea optiunii romanilor la aceste alegeri.
Un lucru stiut e ca PSD are mari sustinatori in zonele pronuntat rurale. Care chiar vor sa ramina rurale. E greu sa-i scoti din ale lor, sistemul le convine, munca ioc, papa full. Insa cam astea sint voturile lui Geonel. Are slabe sanse sa mai obtina de pe undeva. Per tutti, si-a cam jucat cartea, trait traiul, mancat malaiul.
Cu Basel au votat cei din zone urbane. Acolo era clar ca se va intimpla asa.
Insa in unele zone "rosii" Crinutz e destul de sus.
E clar ca daca acestia dau cu votu-n Basel, Le Simple zice ciao si la gara!
Maghiarii sint o oaza, ca de obicei. Autosuficienti si isi ajung singuri. Insa ma tem pentru The Red Ones ca voturile lor vor deveni portocalii, chiar daca nu se asorteaza. Au alergie la rosu.
***
Interesant cum si-au facut Carpatii treaba. Ca in istorie, de fapt. Bresa in frontul rosu, deschisa la Brasov, e adinca. Destul de adinca incit sa le rapeasca Tulcea si Constanta. Au si ei o slaba penetrare- Hunedoara. Ca deh, aia sint singurii ardeleni care s-au invatat ca li se dea. Deh, o fi de la tzuica. Insa Caras-Severin... unul din fiefurile baietilor... sa dea cu Basel? Bacau, alta zona de gen? Bravo lor.
Ma tem ca Le Simple Gioana e de fapt pe duca. De aia se agita, de aia ar aplica felatii oricui poate numai sa fie ajutat sa treaca hopul. Faza cu Iohannis nu tine. Iohannis e cineva doar in Sibiu. In rest... Si ma indoiesc ca ar pune botu' cu Geoana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu